Energieverbruik

Hout is een natuurlijk product en ademt. Hout is een zeer goede isolator omdat hout een slechte geleidemateriaal is. De lage warmte-transmissie-coŰfficient of K-waarde resulteert in een zeer gunstige energie-huishouding door een laag energieverbruik.

De k-waarde geeft men aan in Watt/m^2░C Hoe lager deze waarde is hoe lager de warmteverliezen zijn.
De logs hebben een gemiddelde k-waarde van 0.25 Watt/m^2░C. Dit is een zeer lage waarde. Beter gezegd, hout geeft een zeer goede isolatiewaarde. Dat deze waarde laag is kunt u eenvoudig zien aan de waarde van een stenen muur of beton in een bestaand huis zonder extra speciale isolatie. Het blijkt namelijk dat hout, met muren van gelijke dikte, zes keer beter isoleert dan baksteen en twaalf keer beter dan beton. In een houten huis geeft een temperatuur die 2 graden lager ligt dan in een ander type huis, dan ook hetzelfde gevoel van warmte en comfort.
Normaal gesproken worden in loghuizen de vloeren en het dak ge´soleerd. Als u daarmee een hogere kwaliteit ramen verkiest dan kunnen de energiekosten tot wel 45% dalen. U heeft daardoor zeer lage energiekosten dat jaarlijks kan oplopen tot tientallen euro’s in uw voordeel.