Blokhuizen - Algemeen

Duurzaamheid is een woord dat we steeds vaker terugzien. Ook in de houtbouw. Daarom zijn onze blokhuizen gemaakt van duurzaam hout dat wordt beheerd. Dat is ook de reden dat wij u goedgekeurd en gecertificeerd hout kunnen aanbieden.

Blokhuizen worden gemaakt van diversen houtsoorten. Zo werken wij met dennenhout, grenenhout maar ook met lariks. Het hout kan worden gedroogd in speciale droogcabines tot 10-15% luchtvochtigheid.

Hout is een fantastisch materiaal om mee te werken. Het is zeer goed bewerkbaar. Op de website kunt u goed de bouwmogelijkheden zien.

Blokhuizen kan u begeleiden van a tot z
Blokhuizen levert kwaliteit
Blokhuizen werkt met gecertificeerd hout
Blokhuizen levert maatwerk
Blokhuizen werkt met houtskeletbouw en houtstapelbouw
Blokhuizen werkt met gecertificeerd hout FSC-hout

Blokhuizen - Architect
Hoewel wij een aantal voorbeelden hebben staan op onze website kunt u natuurlijk ook met uw of onze eigen architect een huis ontwerpen geheel naar uw eigen wensen en behoeften. Er wordt begonnen met een globale schets voor de beeldvorming. Hier wordt spreekwoordelijk aan geschaaft en geschuurd. Daarna wordt er een detailleerd ontwerp gemaakt zodat dit ingediend kan worden voor de aanvraag van een vergunning.

Blokhuizen - Prodcutie
Zodra er een akkoord is over een project wordt begonnen met de productiewerkzaamheden. Het huis wordt namelijk eerst opgebouwd, daarna afgebroken en getransporteerd en daarna op locatie bij u weer opgeboud.
Het voordeel hiervan is dat er eigenlijk geen fouten in kunnen zitten, de opbouwtijd op locatie erg snel is.
Tijdens de productie van het project kan ook worden begonnen met de funderingswerkzaamheden op de bouwlocatie. Dit kan gewoon parallel gebeuren. Als de funderingswerken en of voorbereidingen klaar zijn kan het project erop geplaatst worden.
Binnen een aantal dagen, afhankelijk van de grootte, is het wind- en waterdicht. De opbouw vindt plaats door een zeer ervaren en professioneel team.

Blokhuizen - Opbouw
Bij grotere projecten dan tuinhuizen zijn wij uiterst terughoudend om het project door de klant zelf te laten opbouwen. Het is en blijft een specialisme. Zo makkelijk als het lijkt is het niet. Zelfs niet met houtstapelbouw. Grotere projecten leveren wij voor u wind- en waterdicht. Voor de binnen- en buitenafwerking is het wel mogelijk dat u dit zelf doet. Maar omdat wij voor kwaliteit gaan voor u nemen we bij grotere projecten geen risico en willen we zeker weten dat het project staat als een huis en de gewenste kwaliteiten heeft.